KPMG

Aan de snelweg A9, in Amstelveen, is het markante nieuwe KPMG-hoofdkantoor gevestigd. De verhuizing ernaartoe werd verzorgd door het Amsterdamse verhuisbedrijf Top Movers Van Riemsdijk, in samenwerking met de verhuisbedrijven Boudesteijn Top Movers en Top Movers P.A. van Rooyen. Binnen 24 uur verhuisden de Top Movers bedrijven circa 10.000 meterbakken, 750 stoelen en 500 PC’s.

De gevels met verschillende vides en vinnen maken van het gloednieuwe pand een bijzondere verschijning. Het gebouw is modern en biedt persoonlijke ruimte en alle ingrediënten voor een optimale werplek. Transparantie, openheid en kennis delen met elkaar zijn voor KPMG belangrijk en zijn terug te zien in het kantoorconcept. De indeling is open, er zijn veel minder muren. Wat betreft energieprestaties behoort het kantoor tot de meest geavanceerde van Nederland. Zo wordt overtollige warmte in de zomerperiode ondergronds opgeslagen en gedurende de winterperiode hergebruikt. Op deze manier is zo’n 40 procent energie te besparen. Daarnaast beschikt KPMG over één van de eerste kantoren in Nederland die gebruikmaakt van bamboe in zijn interieur. Deze verantwoorde houtsoort is terug te zien in een aantal kozijnen en plafonds. Ook is er een extra investering gedaan als het gaat om ‘daglichtgeregelde armaturen’. Alle ruimtes zijn voorzien van aanwezigheidsdetectie voor licht- en klimaatregeling.

Jacqueline Winnen, servicemanager bij KPMG, vertelt dat de samenwerking met Top Movers Van Riemsdijk Verhuizingen niet voor de eerste keer was. Winnen: ‘We hebben jarenlange ervaring met Top Movers Van Riemsdijk Verhuizingen.’ Toch werd ook voor deze verhuizing een uitvraag op de markt gedaan, waarbij dit verhuisbedrijf in de tweede ronde wederom als beste partij naar voren kwam. Winnen voegt toe dat er in totaal zo’n 2.000 werkplekken moesten worden verhuisd. Ofwel per werkplek 5 meter balken, een computer en een stoel. Naar eigen zeggen viel de grootte van de verhuizing dus wel mee. Winnen: ‘Een verhuizing vanuit een oud pand naar een nieuw kantoor met verder allemaal nieuw meubilair is relatief eenvoudig.’ Wel had wat haar betreft de voorbereidingstijd wat langer mogen duren. Winnen: ‘Al vrij lang waren we ervan op de hoogte dat er moest worden verhuisd, maar de definitieve verhuisdatum werd pas laat bekend. Dat maakt dat je dan maar een kort tijdsbestek hebt om alles te bespreken en te regelen. Echter, Top Movers Van Riemsdijk Verhuizingen bood waar nodig de helpende hand, waardoor de verhuizing spoedig verliep.’ Al met al zijn ze bij KPMG dan ook weer dik tevreden over hoe Top Movers Van Riemsdijk Verhuizingen de klus heeft geklaard

Top Movers Van Riemsdijk is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost. Het bedrijf is in 1933 opgericht en is door vakkundige en betrouwbare dienstverlening uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste verhuisbedrijven in de regio Amsterdam. Door gebruik te maken van ervaren verhuisteams kan Top Movers Van Riemsdijk Verhuizingen elke bedrijfsverplaatsing, van welke omvang ook, aan. Voor elk project wordt een gespecialiseerd team van verhuisspecialisten samengesteld, dat de bedrijfsverplaatsing van begin tot einde begeleidt en uitvoert.

Tekst: redactie vakblad Verhuizen, Transport en Logistiek Nederland