Jumbo Maritime

In het Pinksterweekend verhuisde het PPV gecertificeerde verhuisbedrijf De Haan & Partners Verhuizingen B.V. het kantoor van Jumbo Maritime, een transporteur van goederen over water. Het ging in totaal om 140 werkplekken en, inclusief de persoonlijke eigendommen, om 1.300 meter aan inventaris. Heel wat dus, maar bij De Haan zijn ze wel wat gewend.

De Haan Verhuizingen uit Alblasserdam mocht afgelopen mei de verhuizing uitvoeren van Jumbo Maritime. Op het oude kantoor van Jumbo aan de Van Vollenhovenstraat te Rotterdam bevonden zich 140 werkplekken. Die moesten allemaal worden overgebracht naar de nieuwe locatie in Schiedam. Om deze bijzondere klus te klaren, waren twintig medewerkers van De Haan Verhuizingen in ploegendiensten betrokken bij de projectorganisatie, het inhuizen van nieuw meubilair en het verhuizen van de inventaris. Jumbo Maritime is een wereldwijd actieve en toonaangevende transporteur van bijzondere goederen –  in gewicht en afmetingen – over het water. Hiervoor beschikt Jumbo over twaalf schepen met een liftcapaciteit van 500 tot 3.000 ton. Logisch dat ze bij De Haan Verhuizingen zeer vereerd waren om deze mooie klus te mogen uitvoeren.

Ab Jakobs, projectmanager bij De Haan, vertelt dat in twee ploegendiensten elke keer twintig verhuizers druk doende waren om de verhuizing op tijd af te krijgen. ‘Op vrijdagmiddag om 4 uur werd begonnen, waarna werd doorgewerkt tot 10 uur ‘s avonds. Zaterdag, in de middag, waren we klaar. Maar ‘s nachts ging het werk gewoon door. Er is doorgegaan met het laden van het meubilair en bijbehorende inventaris in de verhuiswagens, zodat de volgende ochtend de volle verhuiswagens meteen weer op pad konden.’ Verder hebben gespecialiseerde ICT-verhuizers van De Haan het aan- en afkoppelen van de ICT-configuraties, inclusief de bijbehorende cable management-werkzaamheden tijdens de verhuizing verzorgd. Het plan van aanpak was dusdanig opgesteld dat de verhuiswerkzaamheden naadloos aansloten op de overige werkzaamheden voor en door Jumbo. Ook het leeg-management is door Jumbo bij De Haan ondergebracht. Uiteindelijk werden bij deze projectverhuizing meer dan 25 containers met overtallig meubilair afgevoerd. Voor de inventaris waren zo’n 900 meterbakken nodig, met daarnaast nog een aantal verhuisdozen per persoon. Zo rond de duizend stuks, denkt Jakobs hardop. ‘Al met al kom je dan op 1.300 meter inventaris, als je de persoonlijke bezittingen van de medewerkers van Jumbo Maritime erbij optelt.’

Dat het allemaal op rolletjes is verlopen, komt volgens Jakobs dankzij een zeer goede voorbereiding, ook van de kant van Jumbo Maritime. ‘Er was sprake van chemie tussen Jumbo en De Haan’, licht manager projects Edwin Struis van De Haan toe. ‘Met name tussen Maarten Nijman van Jumbo en de extern aangetrokken verhuismanager Bastiaan Kroon van FacilitiesFirst. Eerder hebben we al samen mogen werken met Bastiaan, tot volle tevredenheid van de toenmalige wederzijdse opdrachtgever. Het feit dat wij ook deze verhuizing mochten doen, bewijst dat Jumbo Maritime van tevoren goed zijn huiswerk heeft gedaan. In totaal zijn er drie verschillende verhuizers op bezoek geweest en hebben ze referenties van deze bedrijven ingewonnen. Uiteindelijk kregen wij toch deze opdracht. Daarmee is het vertrouwen in De Haan volmondig uitgesproken. Er bestaat geen betere referent dan een terugkerende klant en daar doen we het allemaal voor.’ Jakobs vertelt nog dat op Eerste en Tweede Pinksterdag door handyman-teams van De Haan nog nazorgwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Jumbo Maritime is een zware lading rederij, die projectladingen vervoert voor zeer uiteenlopende industrieën, zoals de olie-, gas- en petrochemische industrie. Het gaat dan om drijvende lading (baggermaterieel, casco’s), havenmateriaal, locomotieven en offshore materiaal. De schepen van Jumbo Maritime zijn stabiel, relatief snel en hebben een geringe diepgang, waardoor het bedrijf in bijna alle havens ter wereld kan laden en lossen. De schepen van Jumbo Maritime zijn voorzien van ijsklasse-certificering 1A Finnish Swedish. Hierdoor zijn ook projecten in de Arctische gebieden mogelijk.

Bron: redactie vakblad Verhuizen, Transport en Logistiek Nederland