Zekerheid in zakelijk verhuizen
477 klanten beoordelen Erkende Projectverhuizers gemiddeld met een 8,7

Wiegerinck Architecten

Wiegerinck Architecten: "Vertrouwen  is het sleutelwoord"

Op 2 januari 2008 heeft Wiegerinck Architecten de vijfde verdieping betrokken van De Enk, het voormalige AKZO gebouw in Arnhem. Hieraan ging een projectverhuizing vooraf waarvoor Vlotweg Topmovers Arnhem werd ingezet. De bedrijsverhuizing omvatte in totaal de verplaatsing voor 85 medewerkers en circa 700 m3. Aan het woord is Edwin Niemandsverdriet, coördinator Interne Dienst bij Wiegerinck.

"De kwaliteit en de prijsstelling van het bedrijf waren voor ons bepalend. Wij hebben twee projectverhuisbedrijven gevraagd om offerte uit te brengen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Vlotweg Topmovers in Arnhem. Wij kennen het bedrijf en de mensen erachter goed. Vertrouwen is voor ons een belangrijke factor. Vlotweg heeft ongeveer 15 jaar geleden een interne verhuizing voor ons uitgevoerd. Ook op het terrein van archiefbeheer hebben wij positieve ervaringen met dit bedrijf.

Het is een prettige gedachte dat het bedrijf PPV gecertificeerd is. Het keurmerk geeft de opdrachtgever de zekerheid van een aantal waarborgen. Maar is ons geval was dit niet doorslaggevend. Wij hechten erg aan goed persoonlijk contact. Hier in de regio Arnhem kennen wij elkaar en spelen duurzame relaties een grote rol. Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord.

Wij verwachten van een PPV gecertificeerd bedrijf een professionele opstelling, waarbij onze spullen netjes en correct worden verplaatst van de ene naar de andere locatie. Als wij een verhuizing aan een projectverhuizer gunnen, willen wij er verder geen omkijken meer naar hebben. Dat laten we in goed vertrouwen aan het bedrijf over. Wij betalen er immers voor om onze zorgen uit handen te laten nemen. Onze verwachtingen zijn absoluut waargemaakt. Dit bedrijf weet hoe een projectverhuizing snel en efficiënt moet worden uitgevoerd.

De meerwaarde blijkt in de praktijk voor ons achteraf uit de professionele wijze waarop het bedrijf de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Bedrijven die van het keurmerk zijn voorzien roepen bij mij het beeld op van professionele organisaties die risicovolle en ingewikkelde verhuizingen op een slimme manier tot een goed einde kunnen brengen. Niet gecertificeerde bedrijven zijn voor mij verhuizers die in een gewoon busje komen voorrijden, sjouwen en niet zozeer bezig zijn met kwaliteitsontwikkeling.

Met name de eerder genoemde regierol van de projectverhuizer, waarbij ons zorgen uit handen zijn genomen, was voor ons belangrijk. Wij zijn architecten en geen verhuizers. Een verhuizing is bij elkaar toch een behoorlijk kostenpost, dan wil je verder geen zorgen meer." Zijn er aspecten die momenteel missen in het keurmerk en belangrijk zijn? "Niet echt. Je kan veel willen regelen maar verhuizen blijft uiteindelijk altijd mensenwerk."

Heeft duurzaamheid bij uw keuze nog een rol gespeeld? "Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt een steeds belangrijker aandachtspunt, ook voor ons bedrijf. In mijn facilitaire vakgebied begint het op te komen. Het is nu nog niet echt een hot issue, maar ik verwacht dat dit over een half jaar wel anders wordt. Je wordt geprikkeld om meer na te denken over zaken die tot dan toe vanzelfsprekend waren. Maar dat begint thuis eigenlijk al. Als beide verhuizers die wij hebben benaderd een zelfde offertebedrag hadden geoffreerd dan hadden wij vervolgens zeker de keuze gemaakt voor het bedrijf dat duurzaam onderneemt. Vlotweg is naar mijn idee al goed bezig op het gebied van milieu."

Heeft u nog een advies voor collega-bedrijven die nog een verhuisbedrijf moeten selecteren? "Ik zou collega’s, als het verhuisbudget beperkingen kent, adviseren de prijs-kwaliteitsverhouding als uitgangspunt te nemen. Ons verhuisbedrijf zou ik zonder meer aan collega-organisatie aanbevelen. Wat ons betreft verdient het bedrijf een 8."

Bron: redactie vakblad Verhuizen (TLN)