Zekerheid in zakelijk verhuizen
488 klanten beoordelen Erkende Projectverhuizers gemiddeld met een 8,8

Verhuizing Ziekenhuis Bernhoven

Home » Klantbeoordelingen » Verhuizing Ziekenhuis Bernhoven
In totaal 150 verhuizers, politie op motoren en tientallen patiënten die vervoerd moesten worden. Op 30 maart, vroeg in de ochtend, begon de enorme verhuizing van twee ziekenhuizen in Oss en Veghel naar hun nieuwe onderkomen in Uden: Ziekenhuis Bernhoven.

Het is ’s ochtends 7.00 uur als de ziekenhuizen in Oss en Veghel van de buitenkant nog gewone ziekenhuizen lijken. Van binnen is het een heel ander verhaal. Vooral lege bedden, stoelen, lege gangen en afscheidsteksten op de muren schetsen het beeld. Door een goede planning en afschaling worden deze dag 54 patiënten verhuisd met patiëntenverhuiswagens. Acht high care-patiënten gaan met de ambulance. De verhuizing begint om 7.00 uur met de kraamafdeling in Veghel; rond 12.00 uur arriveert de vijftiende en daarmee laatste patiëntenverhuiswagen uit Oss. Om alles in goede banen te leiden, worden alle voertuigen begeleid door motoragenten uit de regio. Militairen van het 30 NatRes Bataljon (Korps Landelijke Reserve) zorgen deze zaterdag, maar ook zondag en maandag, voor de bewaking en beveiliging van de oude ziekenhuislocaties.

Veel van de patiënten ondergaan de verhuizing gelaten. Ze vinden het allemaal best spannend en zijn benieuwd naar hun nieuwe onderkomen. Voor de chauffeurs van de verhuisbedrijven is het ook spannend. ‘Het is toch iets speciaals’ en ‘Je doet dit niet iedere dag’ zijn enkele reacties. De verhuizing verloopt vlekkeloos. Door de goede begeleiding van de politie onderweg zijn er geen verstoringen. In het ziekenhuis is men hier blij mee. Maar dat geldt eigenlijk voor alles wat er bij de verhuizing is komen kijken. Overigens gaat het hier, met betrekking tot de verhuisbedrijven, om de mannen van het PPV-gecertificeerde UTS Verkroost uit Nijmegen. Echter, vanwege de omvang van de verhuizing werden ook UTS Van der Lee, UTS Van den Berg Verhuizingen, UTS Bernardt en UTS Hersevoort betrokken bij de uitvoering.Natuurlijk is de verhuizing uitvoerig voorbereid met draaiboeken. Maar op het moment suprême blijft het spannend tot dat de eerste patiënt ook daadwerkelijk in het nieuwe ziekenhuis ontvangen wordt. De voorbereiding voor de bouw van het ziekenhuis heeft 8 jaar in beslag genomen. Fysiek is er 2,5 jaar gebouwd. Iedereen was er nu dan ook klaar voor. Maar de verhuizing van een ziekenhuis gaat niet alleen over mensen, ook materiaal gaat mee. In het nieuwe ziekenhuis staan honderden computers en even zoveel medische apparaten. Er is dag en nacht gewerkt om zaken als stroom, telefoon en ICT aan te sluiten. Nu de inhuizing heeft plaatsgevonden, zijn patiënten en medewerkers van Bernhoven meer dan tevreden.

Bij de inrichting van het ziekenhuis is veel aandacht besteed aan de beleving van de patiënten. Het ziekenhuis is ingericht als een ‘healing evironment, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat’. Patiënten en hun bezoek worden bejegend als gasten.. Bernhoven heeft natuurgebied De Maashorst als achtertuin en op bijna alle plaatsen in het nieuwe ziekenhuis komen elementen uit die natuurlijke omgeving terug. De natuur komt zo letterlijk naar binnen. Bernhoven spreekt vol lof over de verhuizers die de verhuizing hebben uitgevoerd. Op de vraag of ze de betreffende bedrijven in het vervolg weer zouden inschakelen, is het antwoord dan ook volmondig ‘ja’.

Bron: TLN redactie vakblad Verhuizen