Zekerheid in zakelijk verhuizen
488 klanten beoordelen Erkende Projectverhuizers gemiddeld met een 8,8

Hogeschool van Amsterdam

Home » Klantbeoordelingen » Hogeschool van Amsterdam
De opdracht betrof het verhuizen van de inventaris van de verschillende locaties van de Hogeschool van Amsterdam voor 22.000 studenten. Het totale volume aan te verhuizen goederen bedroeg 5500 m3.

Om deze grootschalige, complexe verhuizing aan te kunnen was expertise, ervaring en een positieve instelling nodig. De direct betrokken verantwoordelijken voor de verhuizing zijn Bart van den Bos, Hoofd Inkoper van de Hogeschool van Amsterdam, Arthur Cramer, Projectmanager Tijdelijke Huisvesting Amstelcampus, Frits Kimmel, Hoofd Projectbureau Amstelcampus en Carl Douwes projectmanager bij Hulshoff Projectverhuizingen. Het uiteindelijke resultaat staat of valt met de juiste partner.

Bart van den Bos “Voor de Hogeschool is belangrijk bij het maken van de keuze voor een verhuisbedrijf: het vertrouwen, de flexibiliteit en een goede onderlinge samenwerking. “Vertrouwen borg je in eerste instantie bij de projectleider. Is er geen onderling vertrouwen, dan gaat gauw het licht uit. Vertrouwen is gebaseerd op het gevoel dat de ander heeft met de problematiek, met het doel van het project, mee kunnen denken in het belang van de klant. Om die reden zijn er veel vrijdagochtend gesprekken geweest met de eigenaar Ger Hulshoff en de medewerkers. 95% van het project was vooraf dichtgetimmerd. En gelukkig heeft ook nog het weer meegewerkt.” aldus Bart van den Bos.

Arthur Cramer: “Voor het project was de schoolvakantie in december leidend. De verhuizing moest daarom in maximaal 5 dagen plaatsvinden. Daar zat geen rek in. Het moest in die week van Kerst gereed zijn. De voorbereidingsperiode is daarom zeer belangrijk.”
“Het was bijna een militaire operatie. Een operatie die soepel is verlopen door een goede voorbereiding en flexibiliteit. Het was een partnerschap waar we elkaar op konden aanspreken” Aldus Frits Kimmel. “We hadden vooraf 3 scenario’s gereed liggen, want het onderwijs moest doorgaan. Tevens was voor noodsituaties of cruciale beslissingen een directe lijn met eigenaar Ger Hulshoff ingericht. Dit gaf ons het laatste stukje benodigde zekerheid”. “Bij een goede voorbereiding hoort ook het naar voren brengen van wat de mogelijke faalkosten zijn. De klant wil immers dat het een succes wordt en geen ellende” zegt Carl Douwes. “Wees eerlijk. Zeg of je de opdracht aankan of niet. Daar is wederzijds belang bij.”

“Ervaring met elkaar is van groot belang” zegt Bart van den Bos. “Als test voor de grote operatie zijn 2 kleine verhuizingen in de James Wattstraat en de Stadhouderskade gebruikt om die ervaring voor dit project met elkaar op te doen. “

Na een uitgewogen traject om de partner te vinden die het project echt aankon, de pilotprojecten en de uitgebreide gezamenlijke voorbereiding was het op 22 december zover. Bart van den Bos: “Bij de uitvoering van het project waren er steeds 75 man op en 75 man af, 24 uur per dag. Het resultaat was dat in plaats van 5 dagen er uiteindelijk maar 3,5 dagen is verhuisd. Hierdoor viel ook de druk van de Kerst af voor alle betrokkenen. Het zijn ook leuke nachten met de jongens geweest. Boerenkool met worst eten met zijn allen. “

“Het was ook een mooi gezicht om ’s nachts om 3 uur alleen maar die gele Hulshoff wagens te zien rijden op de Wibautstraat.” vult Arthur Cramer aan. “Op 22 december om half 4 ‘s nachts was het plotseling stil . Wat is dit dacht ik? Toen bleek dat de klus geklaard was. En alles binnen de gestelde tijd.”

“Het is een feestje geweest.” zegt Bart van den Bos met plezier. Ook de anderen geïnterviewden beamen het. “Het is geruisloos verlopen en alles is binnen de deadline afgehandeld. Ook goed was dat het uitgevoerd is door een Amsterdams bedrijf. Dan heb je een thuiswedstrijd van beide kanten.”

Tekst: redactie vakblad Verhuizen, Transport en Logistiek Nederland (ingekort ten behoeve van deze webtoepassing)